Gamle Sivilisasjoner

Reisen til Peru - sommer 2012

Dagens sivilisasjonen har oppnådd mye. Både teknologisk og psykologisk har vårt samfunn nådd langt. Dette gjør at vi ofte ser på fortidens sivilisasjoner, som gammeldags, mindreverdig og primitive. Allikevel, når vi tenker oss litt om, ser vi at noen av de gamle sivilisasjoner hadde en teknologi og en visdom som vi ikke kan måle oss med. Ofte med mindre ressurser kunne de den gang bygge hydrauliske verker som vi ikke klarer idag å gjenskape med vår teknologi (se Inca sivilisasjonen), reise opp og transportere flere tonn monolitter for å bygge kolossale pyramider (se Egypt), murer hvor de ulike byggesteinene er så tett hverandre at du ikke klarer å stikke inn et knivblad (se Saksahuaman i Perú) eller steinkjemper
som ser mothavet (Påskeøya), som vi ikke vet formålet med.
 
Vi tror at filosofien ble født i Hellas for ca 2000 år siden, men vi glemmer lett at alle de store greske filosofer reiste til Egypt for å hente kunnskap og lære fra prester og vismen. Araberne innførte det meste av vitenskapens grunnlag i Europa. Vi begynner å sette pris på gamle tenkere som Lao Tsu og vi blir overrasket over å lese om atomteorien i Vedaene, Indias eldste skrifter.
 

Saken er slik, at hver tid har gitt sine frukter gjennom en kurltur, en sivilisasjon. Sivilisasjoner blir født, vokser, oppnår sin maksimal tilstand . . . og dør, for så å gi plass til nye kulturer. Hver sivilisasjon er et perspektiv, et visdomsmønster.

Vi kan lære mye av gamle sivilisasjoner, både som individer og som samfunn. Å besøke visse steder, er som å reise i tid og rom. Det er et eventyr som kan forandre mye av vårt syn på livet.

En del av våre eventyrreiser er rettet mot steder som nettopp har vært tislkuer til store sivilisasjoner.

 
Vi begynner med kulturer så som Maya i Mexico og Inca i Peru, fordi det er lett å se i dem sammenhenger med andre sivilisasjoner som har forsvunnet, kanskje for alltid, men som fortsatt stimulererer vår fantasi: Atlantis og Mu.
 
Litt etter hvert vil vi utvide våre tilbud til andre sivilisasjoner, både i vår og i andres regi.
Perú : På Incaenes spor
Mexico : På Mayaenes spor

På Incaenes spor

Peru - 4. - 22 august 2012

22 dager på oppdagelsesferd med Yoga, meditasjon og indre opplevelser.

Dette blir et virkelig eventyr. Reiseruten vi har valgt, er en kraftig tilnærming til dette landet hvor de høye fjellene vokter over sine dype daler og jungelen hjemmer en ukjent fortid. Vi følger Inca riket "bak i tiden", fra Cuzco (verdensnavlen) til Titicaca sjøen, hvor ifølge legenden kom den første Inca Manco Capac fra. Vi åpner en dialog om Inca sivilisasjonen og tiden før dem. Vi besøker steder som forteller oss om forsvunne sivilisasjoner og vi stiller spørsmål om vår opprinnelse og nærmeste framtid.

Reisen skaper rom for aktiv deltagelse slik at de forskjellige utfordringer under planlegging og ferd blir håndert av gruppen i felleskap. De som har anledning, møter opp i felles studie sirkel 2 ganger i måned frem til reisen.

Her følger en grov skisse over turen :

   
1.dag Vi ankommer i Lima ved 16.00 tiden lokal tid. Inkvartering og hvile.
2.dag Vi flyr til Cuzco - Inkvartering og hvile (høyde tilpasning) - Besøk til Coricancha tempel
3.dag Cuzco - Pisac
4.dag Cuzco - Tambomachay - Quenco - Sacsawaman

5.6.7. og 8.dag

Machu Picchu
9.dag Ollantaytambo
10.dag Cuzco
10.dag Cuzco
11.dag Cuzco - Puno
12. dag Puno
13.dag Puno - Copacabana
14. og 15 dag Sol og Måne øy
16.dag Copacabana - La Paz
17.dag La Paz - Tiwanaku - Puno
18.dag Juliaca - Lima
19.dag Lima -
20.dag Marcawasi
21.dag Marcawasi

 

 

Mer dettaljert informasjon får du hos oss : tlf. 32 83 62 75 - post@aquarius-studiesenter.no

Om Reiselederne

 

På Mayaenes spor

Mexico - desember 2012 - januar 2013 ( riktig dato er ikke fastlagt enda)

22 dager på oppdagelsesferd med Yoga, meditasjon og indre opplevelser.